Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
 

Nieuwjaar traditioneel weer met
beursmaand januari van start gegaan

PPP heeft tijdens PSI veel leden welkom mogen
heten op de stand in het Dutch Pavilion

De kop van de nieuwe jaargang 2024 is er af. Januari zit er (bijna) op. We kijken terug op een positief jaar waarin weer veel werk is verzet met mooie resultaten. De eerste vakbeurzen van dit jaar zitten er inmiddels al weer op en we kijken vooruit naar het PPP Jaarcongres op 27 maart 2024. Daar hopen wij u te ontmoeten, bij te praten en onze plannen voor de toekomst met u te delen.

PSI

PSI, dé Europese vakbeurs voor de promotionele productenbranche, is positief over de begin januari 2024 gehouden driedaagse beurs. Er was zelfs een heus Nederlands Paviljoen. De volgende PSI staat alweer gepland voor 7 tot en met 9 januari 2025 in de Messe Düsseldorf.

PromZ Product Première

Ook was PPP aanwezig op de PromZ Product Première in Houten, die weer goed werd bezocht. Deze beurs zal volgend jaar als 2-daagse beurs worden georganiseerd en wel in Breda. Hiermee worden de Nederlandse en Belgische editie samengevoegd. 

Vakopleiding PPP Allround Pro+

Op 14 maart 2024 start een nieuwe lichting deelnemers aan de PPP-academy. De lessen tijdens deze vakopleiding worden gegeven door experts en vinden op verschillende locaties plaats. De 4-daagse PPP Allround Pro+ wordt afgesloten met een examen. Deelname aan de vakopleiding levert 20 PPP-keurmerk accreditatiepunten op. Het is ook mogelijk losse modules te volgen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Klik hier voor het volledige programma en het aanmeldformulier.

PPP-keurmerkaccreditatie certificaten 2024

Een greep uit de berichten die op LinkedIn werden gedeeld

De PPP-keurmerkaccreditatie certificaten zijn één jaar geldig. Dat betekent dat PPP leden die in 2023 voldoende accreditatiepunten hebben verzameld voor 2024 een nieuw certificaat kunnen downloaden in het PPP-accreditatiesysteem en weer aan de slag kunnen gaan met het verzamelen van de punten voor 2025.

Be good and show it

Het is natuurlijk slim om het feit dat je (opnieuw) voldoet aan voorwaarden die gesteld worden aan het PPP-lidmaatschap, te delen met je relaties. Er zijn tal van leden die dat ook doen, bijvoorbeeld via de website en/of social media. Belangrijk is ook om het PPP-keurmerk accreditatiecertificaat een opvallende en zichtbare plaats binnen je organisatie of showroom te geven en vergeet niet om het officiële PPP-accreditatie logo te gebruiken. Be good and show it!

Het belang van leveringsvoorwaarden

Gebruik bij iedere opdracht(bevestiging) leveringsvoorwaarden

PPP heeft eigen leveringsvoorwaarden en daar kun je als lid exclusief gebruik van maken. Deze staan in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) in het besloten ledendeel op ppp-online en zijn eenvoudig te downloaden. Ook staat daar een handleiding over het gebruik van de leveringsvoorwaarden. De leveringsvoorwaarden worden regelmatig juridisch getoetst en zijn dus up-to-date.

Aansprekende column

Recentelijk werd er in De Ondernemer een aansprekende column van Wesley Terhaerdt gepubliceerd. Hij geeft een interessant kijkje in het belang van leveringsvoorwaarden. Dit willen we graag met jullie delen. Via deze link krijg je toegang tot het artikel.

Wie betaalt de prijs voor terreur op de Rode Zee?

De prijzen voor zeecontainers zijn fors gestegen

Door de aanvallen van Houthi-rebellen op vrachtschepen in de Rode Zee, mijden veel reders deze kortste route vanuit het Verre Oosten naar Europa. Zij varen om, om Kaap de Goede Hoop, en dat betekent dat de levering van de goederen met minimaal tien dagen wordt vertraagd. In een artikel op RTL Nieuws staat een uitgebreid verslag hoe de crisis in de Rode Zee de wereldhandel raakt

Containerprijzen

Het betekent helaas dat de prijzen voor zeecontainers fors zijn gestegen en nog verder zullen stijgen. Veel MKB-bedrijven zullen de vervelende gevolgen van de situatie in de Rode Zee ervaren. Ook onze branche zal daar de wrange vruchten van plukken, helaas.

Alle ondergenoemde evenementen zijn onder voorbehoud. Raadpleeg voor de meest actuele informatie de agenda op PPP-online.

CTCO Fair

6 tot en met 8 februari 2024 | Lyon (FR)

Bestel hier je gratis kaart en ontmoet meer dan 300 standhouders.

PPP-vakopleiding Allround Pro+

Donderdag 14 maart 2024
Dag 1 | Promotionele artikelen als marketing instrument en training Social Media en AI

Donderdag 21 maart 2024
Dag 2 | Grondstoffen en druktechnieken

Donderdag 28 maart 2024
Dag 3 | MVO, logistiek en fiscale regelingen

Donderdag 4 april 2024
Dag 4 | Product Compliance en commerciële vaardigheden

PPP-jaarcongres / Algemene Ledenvergadering

Woensdag 27 maart 2024 | Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

Noteer de datum alvast in je agenda en mis het niet, want de ALV is dé gelegenheid om als PPP-lid je stem te laten horen.

PPP-studiereis

Donderdag 6 en vrijdag 7 juni 2024 | België

Het belooft een interessante leer- en netwerkhappening te worden. Meer informatie volgt spoedig.

Volg PPP op:
U ontvangt deze mailing als relatie van Promotional Products Professionals | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto