Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
 

Nederland partnerland PSI

PSI

Tijdens de komende PSI – van 9 tot en met 11 januari 2024 – is Nederland uitverkoren als partnerland. Dat levert PPP-leden een aantal voordelen op, zoals:

  • Gratis entree. Klik hier om aan te melden. De code is PSI24-PPP
  • Een voucher voor de garderobe
  • Een voucher voor een gratis drankje in het PSI Community Café
  • Een voucher voor een gratis lunchbroodje (tussen 11:00 en 15:00 uur) op de stand van PPP

De vouchers ontvangt u per post samen met het PPP-voucherboekje.

PPP is ook dit jaar aanwezig in The Dutch Pavilion. Welkom in onze stand 9A49.

PSI onderzoek ‘Promotional Product Market 2023’

Het Europese marktonderzoek 2023 is beschikbaar en bevat ook relevante informatie over de Nederlandse eindgebruikersmarkt voor Promotionele Producten. Het volledige onderzoek is te vinden in de kennisbank op het beveiligde ledengedeelte van PPP-online.

European Association Corporation

samensterker

Enige tijd geleden is de European Association Corporation van start gegaan. Het betreft een Europees samenwerkingsverband van een flink aantal Europese brancheverenigingen. Vanuit Nederland is PPP aangesloten bij dit initiatief. De kartrekker is Steven Baumgärtner (CEO van Cybergroup International). Deze krachtenbundeling van Europese brancheverenigingen heeft als uitgangspunt het promoten van de meerwaarde van het promotioneel product en verdere professionalisering van de branche.

Taskforces

Binnen het samenwerkingsverband zijn zogeheten ‘Taskforces’ samengesteld. De PPP heeft zitting in verschillende taskforces en is voorzitter van de taskforce Educatie. Helemaal toevallig is dat natuurlijk niet, omdat wij hier met de PPP-academy en het PPP-vakboek Promotionele Producten al een behoorlijke basis hebben voor professionele vakgerichte educatie.

PPP-vakboek

BAPP kiest voor Vakboek Promotionele Producten

Weliswaar los van EAC, maar wel een mooi voorbeeld van Europese samenwerking is het feit dat BAPP – Belgian Association of Promotional Products – onze Belgische branchevereniging, het door PPP ontwikkelde Vakboek gaat inzetten voor haar leden. Dat is al enige tijd geleden in gang gezet en wordt binnenkort concreet. Ook andere landen hebben interesse getoond.

PPP-voucheractie 2024

PPP-voucheractie

Eind van deze maand ontvangen alle Intermediair-leden weer het bekende PPP-voucherboekje. De kortingscoupons zijn een jaar geldig en kunnen tot en met 31 december 2024 worden ingeleverd bij de deelnemende PPP-leveranciersleden. De korting kan in totaal oplopen tot meer dan € 1.725,00.

Strijd om de kantoorkoffiebeker:
herbruikbaar of toch wegwerp?

wegwerpservies

Als het aan de Rijksoverheid ligt wordt per 1 januari 2024 het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes in de horeca, kantoren en andere openbare gelegenheden en evenementen verboden. Uitgangspunt van deze maatregel is dat herbruikbaar servies de standaard wordt.

Meer informatie over regels voor wegwerpplastic is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Moties om de wegwerpbeker te behouden

Maar door een sterke lobby van de verpakkingsindustrie zijn deze nieuwe regels vlak vóór de invoering op 1 januari 2024 plots op losse schroeven komen te staan.

Meer informatie op:

NOS.nl >> ‘De strijd om de kantoorkoffiebeker: herbruikbaar of toch wegwerp?’

Facto >> ‘Verbod op wegwerpbekertjes ligt alweer onder vuur’

Europees marktonderzoek 3e kwartaal

pbci

Er ligt voor PPP-leden weer een uitnodiging om mee te doen aan het Europees marktonderzoek 3e kwartaal van de GXN Group. Doel van dit onderzoek – Promotional Products Business Climate Index – is om een goed beeld te krijgen van de marktsituatie en -ontwikkelingen voor promotionele producten. Het onderzoek staat op de speciale PBCI webpagina. Daar kun je in vier eenvoudige stappen in slechts enkele minuten de gevraagde informatie invullen. Dank daarvoor!

Kerst zonder glitters

De Europese Unie heeft vanaf 17 oktober 2023 een verbod opgelegd op de verkoop van losse glitters die kleiner dan 5 millimeter zijn. Klik hier voor meer informatie.

Alle ondergenoemde evenementen zijn onder voorbehoud. Raadpleeg voor de meest actuele informatie de agenda op PPP-online.

PPP-training ‘Klantgericht telefoneren’

Woensdag 20 december 2023 | Heinenoord (onder Rotterdam)

PSI

9 tot en met 11 januari 2024 | Messe Düsseldorf

PromZ Product Première

18 januari 2024 | 10:00 – 17:00 uur | Expo Houten

CTCO

6 tot en met 8 februari 2024 | Lyon

Bestel hier je gratis kaart en ontmoet meer dan 300 standhouders.

PPP-vakopleiding Allround Pro+

Start: donderdag 14 maart 2024

Volg PPP op:
U ontvangt deze mailing als relatie van Promotional Products Professionals | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto