Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
 

Goed nieuws, helaas nog niet voor iedereen!

Belangrijke aanpassingen verplichte aansluiting Bedrijfstakpensioenfonds MITT

mitt (vlnr) Joop van Veelen, Ronald Veldman (namens MITT) en Lex van den Bosch

We willen jullie graag op de hoogte brengen van een belangrijke ontwikkeling voor onze branche met betrekking tot de wettelijk verplichte aansluiting (verplichtstelling) bij het Bedrijfstakpensioenfonds Mode, Interieur, Tapijt, Textiel (Bpf MITT).

Verplicht aansluiten bij het Bpf MITT

In de afgelopen jaren zijn een aantal bedrijven binnen en buiten onze branche aangeschreven door het Bpf MITT met de mededeling dat hun activiteiten vallen onder de werkingssfeer van het bedrijfspensioenfonds en dat ze zich daarom verplicht moeten aansluiten. Dit houdt in dat er voortaan pensioenpremie betaald moet gaan worden aan dit bedrijfspensioenfonds, ongeacht of de werkgever al een pensioenvoorziening elders heeft ondergebracht. Dit heeft veelal dramatische financiële gevolgen.

Gelobbyd

PPP heeft op dit dossier samen met ONL voor Ondernemers de afgelopen jaren een intensieve strijd gevoerd en gelobbyd bij de verantwoordelijke minister, op ministeries, in De Tweede Kamer, bij de Stichting van de Arbeid, diverse werkgevers-, werknemers-, en ondernemersorganisaties, banken, verzekeraars, pensioenadvocaten en -adviseurs, enzovoort.

Wijzigingen doorgevoerd

We zijn verheugd om mee te delen dat er inmiddels wijzigingen zijn doorgevoerd in de verplichtstelling Bpf MITT. Daarmee wordt deze ernstige weeffout hersteld. Deze aanpassingen zijn relevant voor bedrijven binnen onze branche en kunnen betekenen dat bedrijven, mits het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid akkoord gaat, zij in de toekomst niet meer onder de verplichtstelling vallen. Deze aanpassingen zijn terug te vinden in de recent bijgewerkte werkingssfeer van het Bpf MITT.

Intentieverklaring

PPP heeft samen met het Bpf MITT een intentieverklaring ondertekend om deze aanpassingen verder te verduidelijken voor onze branche. De intentieverklaring is specifiek gericht op de uitzondering van bepaalde textiel gerelateerde werkzaamheden. Deze intentieverklaring is beschikbaar in de kennisbank in het beveiligde ledengedeelte op onze website.

Belangrijk

Het is wel belangrijk om op te merken dat bedrijven die nu al zijn aangeschreven door het Bpf MITT, nog steeds beoordeeld zullen worden volgens de nu nog geldende werkingssfeer. Voor verdere vragen hieromtrent nodigen we jullie uit om contact op te nemen met Marijke van Hoorne – directeur@ppp-online.nl.

Trots

Tenslotte zijn wij trots op het resultaat van onze inspanningen en blij dat we deze hele belangrijke positieve veranderingen voor de toekomst voor onze branche hebben kunnen bewerkstelligen. We realiseren ons dat er voor een aantal leden een zware last van hun schouders af zal vallen als de nieuwe verplichtstelling is goedgekeurd door het ministerie van SZW. Helaas zijn er ook nog collega’s voor wie dit nog niet geldt. Goed nieuws dus, maar jammer genoeg nog niet voor bedrijven die al in de procedure zaten.

Aan tafel met Het Financieele Dagblad tijdens afscheidstournee Hans Biesheuvel

Aan tafel met Financieele Dagblad (vlnr) Robin Vogel, Erik Kuiper, Lex van den Bosch, Hans Biesheuvel,
Joop van Veelen en Marijke van Hoorne

Hans Biesheuvel, oprichter en voorzitter van ONL stopt en draagt het stokje over aan Erik Ziengs, gepokt en gemazeld in de politiek en ondernemersland. Tijdens zijn afscheidstournee ging Hans Biesheuvel onder andere in gesprek met PPP, waar hij de afgelopen jaren een constructieve band mee heeft opgebouwd. Ook Het Financieele Dagblad was hierbij van de partij om er een artikel over te publiceren. Naast een afvaardiging van het PPP-bestuur namen ook onze directeur Marijke van Hoorne en namens onze leden Robin Vogel (Promocorp) en Erik Kuiper (Erik Kuiper relatiegeschenken) deel aan deze bijeenkomst.

PPP-training ‘Klantgericht telefoneren’

Klantgericht telefoneren

Op woensdag 20 december 2023 geeft ervaringsdeskundige Ageeth Smit voor PPP-leden een training ‘Klantgericht telefoneren.’ Deze training vindt plaats in de ochtend en duurt van 9:30 – 12:30 uur. De training wordt gegeven in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in Heinenoord (onder Rotterdam)

Er komen tal van praktijkgerichte onderwerpen aan de orde, zoals: de klant centraal stellen, het sturen van gesprekken, omgaan met ontevreden klanten, het brengen van slecht nieuws en nog veel meer. De training is zowel interessant voor Young Professionals, alsook doorgewinterde Promotional Product Professionals.

De prijs voor deelname aan deze training bedraagt € 125,00 (ex btw) en levert per bedrijf 5 PPP-keurmerk accreditatiepunten op. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Volg PPP op:
U ontvangt deze mailing als relatie van Promotional Products Professionals | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto