Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
 

PPP-summerschool voor Young Professionals

PPP-summerschool

Op 13 juli 2023 staat er een speciale summerschool georganiseerd door en voor onze Young Professionals op het programma. De uitnodiging voor deelname aan de PPP-summerschool is onderweg naar deelnemers die met succes de vakopleiding Allround Pro+ hebben afgerond.

PPP-masterclass over AI & ChatGPT

Tijdens deze summerschool wordt een PPP-masterclass over kunstmatige intelligentie (AI) en dan met name ChatGPT gegeven. Daarin gaat de expert Hisham Shila met onze Young Professionals in gesprek over de verandering van de mindset, die nodig is om het werk voor iedereen gemakkelijker te maken. De centrale vraag hoe veranderen we ‘the way of thinking’ zal dan ook niet onbeantwoord blijven. Dat belooft beslist een boeiende masterclass te worden, die ook nog eens wordt gehonoreerd met 5 PPP-accreditatiepunten per bedrijf.

Aanmelden vanaf nu

De PPP-summerschool voor Young Professionals wordt gehouden op donderdag 13 juli 2023 bij BOVAG in Bunnik. Naast de masterclass staan een informele kennismaking, en gezellige afsluiting met een aangeklede borrel in het BOVAG café op het programma.

Exclusief voor PPP-leden video WKR beschikbaar

WKR Exclusief voor PPP-leden WKR video met heldere uitleg

De werkkosten regeling (WKR) is voor 2023 mede door een gezamenlijke lobby van ONL en PPP weer verruimd van 1,7 naar 3,0%. Dat geeft werkgevers meer fiscale ruimte om hun medewerkers te belonen. Net als voorheen is er dit keer exclusief voor PPP-leden weer een video met heldere uitleg over de WKR beschikbaar. Handig als tool voor de eigen website en/of andere online communicatie met relaties. Het delen van de video via social media levert 5 PPP-keurmerk accreditatiepunten per bedrijf op.

Exclusief voor PPP-leden video WKR beschikbaar

De video kan worden voorzien van het eigen logo. Dat raden wij u van harte aan! Het tarief hiervoor is € 45,00 (ex btw). Het logo dient als EPS of PNG (hoge resolutie) te worden aangeleverd vóór 1 juli 2023 aan het PPP-secretariaat.

PPP-studiereis zeer geslaagd

ppp-studiereis Deelnemers PPP-studiereis klaar voor vertrek naar Pagani Pens in Zwitserland

De eerste PPP-studiereis met 27 deelnemers naar Italië en Zwitserland mogen we in alle bescheidenheid een succes noemen. Er werd door experts, tijdens een PPP-masterclass, inhoud gegeven aan een aantal leerzame thema’s. Naast dit kennisprogramma waren er verschillende bedrijfsbezoeken aan productielocaties van Pagani Pens – producent van Prodir balpennen – in de omgeving van het Zwitserse Lugano. Dat maakte de studietrip behoorlijk intensief, maar beslist de moeite waard.

Uitgebreide productenverantwoordelijkheid (UPV)
voor textiel van kracht

UPV Inzamelsysteem voor textiel wordt verplicht

Per 1 juli 2023 is de uitgebreide productenverantwoordelijkheid (UPV) voor textiel van kracht. De invoering van de UPV voor textiel betekent dat producenten/importeurs van consumentenkleding, bedrijfskleding en bed, tafel- en huishoudlinnen verantwoordelijk worden voor de inzameling, recycling, hergebruik en afvalfase van de producten die zij op de markt brengen. Dit geldt dus ook voor producenten/importeurs in onze branche.

Er is een mogelijkheid om het inzamelen collectief te regelen. Meer uitgebreide informatie hierover kunt u in het besloten ledendeel (let op eerst inloggen!) van PPP-online lezen.

Interessante subsidieregeling verduurzaming MKB

UPV

DEB voor staat voor: Duurzaam.Energie.Besparen. PPP werkt samen met dit online platform, waar je als lid alles te weten kan komen over energiebesparing. In het besloten ledendeel (let op eerst inloggen!) van PPP-online staat ook informatie over de subsidieregeling verduurzaming MKB en hoe je daarvoor in aanmerking kunt komen. Aanvragen dienen voor 30 september 2023 ingediend te zijn.

PPP-workshop DTP

PPP-workshop DTP

Op donderdag 29 juni 2023 organiseert de PPP-academy een workshop DTP. Tijdens de PPP-workshop DTP wordt de opgedane kennis direct in de praktijk gebracht. Deelnemers dienen te beschikken over een laptop met opmaaksoftware. Er worden maximaal acht deelnemers toegelaten. Er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar en uiteraard wordt deelname gehonoreerd met 5 PPP-accreditatiepunten per bedrijf.

Nederland Country of Honour op PSI 2024

Van 9 tot en met 11 januari 2024 wordt de PSI weer gehouden. Uiteraard wordt deze grootste Europese vakbeurs voor promotionele producten gehouden in Düsseldorf. PSI heeft Nederland als Country of Honour aangewezen. Dat gaan we zeker terugzien op de beursvloer.

Alle ondergenoemde evenementen zijn onder voorbehoud. Raadpleeg voor de meest recente informatie de agenda op PPP-online.

PPP-workshop DTP

Donderdag 29 juni 2023 | La Place, Meerkerk (Utrecht)

PPP-summerschool voor Young Professionals

Donderdag 13 juli 2023 | BOVAG, Bunnik

De Leveranciersdagen

6 & 7 september 2023 | Expo Houten

Start PPP-vakopleiding Allround Pro+

PPP Allround Pro+

Donderdag 14 september 2023

Hele fijne zomer

Volg PPP op:
U ontvangt deze mailing als relatie van Promotional Products Professionals | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto