Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
 

Gediplomeerd voor de vakopleiding PPP Allround Pro+


(vlnr) Susan Strijkveen Allgifts - Dévon Dokman Compacon - Mitzi Stemerdink Compacon - Sanne Dingemans WOT Promotions - Aysu Walraven Premium Square - Sharona Kortekaas Aboriginal Business - Marielle van Dolderen - Mallegrom Imhotep - Max van Dijk Staat en Co - Ron van Beek IGO Promo - Marco Meulenbroeks IGO Promo - Tom Bouw IGO Promo - Pieter-Paul Maat Tobe Sales - Zino Kies DWF Nederland. (Beeld: Margriet van Merkerk fotografie)

Onlangs organiseerde de PPP Academy een vakopleiding PPP Allround Pro+. De belangstelling daarvoor was groot. Het programma, bestaande uit vier intensieve trainingssessies werd afgesloten met een examen. Alle cursisten slaagden met verve voor dé vakopleiding. De reacties na afloop waren eenduidig enthousiast. Samengevat werd aangegeven dat er veel kennis is opgedaan, nieuwe contacten zijn gelegd en vooral het inzicht in de markt van promotionele producten is verrijkt. Binnenkort starten we met de Young Professional Group. De beelden, die gemaakt zijn tijdens de vakopleiding en de diploma-uitreiking, staan online.

Nu al staat vast dat de PPP Academy ook volgend jaar de vakopleiding PPP Allround Pro+ organiseert. Die start op 10 maart 2022. Klik hier voor meer informatie.

Belangrijke wetswijzigingen

Per 1 juli 2021 hebben ondernemers te maken met nieuwe wetten en regels. Hierbij de belangrijkste wetswijzigingen op een rij.

Kleine plastic flesjes krijgen statiegeld

Vanaf 1 juli 2021 zit er 15 cent statiegeld op kleine plastic flesjes. Ook promotionele producten vallen onder deze nieuwe statiegeldheffing. Er verandert veel voor producenten/importeurs die plastic flessen met frisdrank of waters op de Nederlandse markt brengen. Zij zijn straks wettelijk verplicht om statiegeld te heffen en de producten te voorzien van etiketten met het statiegeldlogo én een EAN-code.

Het statiegeldbedrag wordt in rekening gebracht bij de aankoop en wordt terugbetaald als het flesje wordt ingeleverd bij een innamepunt. Deze innamepunten zijn onder andere gevestigd in (grotere) supermarkten, bemande tankstations langs snelwegen, bemande treinstations en grote cateringlocaties.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u hierover meer informatie.

Nieuwe btw-regels voor internationale
e-commerce buiten de EU


Op 1 juli 2021 gaan ook de nieuwe Europese regels in over het online kopen van producten van buiten de EU. Nu zijn bestellingen via een webwinkel van onder de 22 euro nog uitgezonderd van btw. Deze btw-vrijstelling verdwijnt. Zendingen met een waarde tot en met 150 euro blijven wel vrijgesteld van invoerrechten.

Nieuwe regels digitale platformen

Naast het veranderen van de btw-regels komen er nieuwe regels voor digitale platformen. In de nieuwe btw-regels worden de platforms – in plaats van de ondernemer – verantwoordelijk voor btw-afdracht als zij meer doen dan alleen vraag en aanbod bij elkaar brengen, bijvoorbeeld wanneer zij bestellingen en betalingen faciliteren. Het platform moet daardoor btw betalen in het land waar de klant woont.

Ten slotte komt er een één-loket-systeem voor het registreren van de btw binnen de EU voor leveranciers van digitale diensten. Meer informatie op de website van de Kamer van Koophandel.

Plastic Producten voor eenmalig gebruik
mogen niet meer (SUP - Single Use Plastic)


De richtlijn Single Use Plastic wordt 3 juli 2021 van kracht. Hiermee pakt de EU 10 plastic artikelen voor eenmalig gebruik aan. Het gaat onder meer om plastic wegwerpbestek (vorken, messen, lepels en eetstokjes), borden, rietjes, wattenstaafjes, roerstaafjes, ballonstokjes en plastic voedsel- en drankcontainers gemaakt van EPS. Deze producten mogen niet meer ingevoerd of geproduceerd worden. Wel mag de voorraad worden opgemaakt.

Bel-me-niet-register verdwijnt

Op 1 juli 2021 wijzigt de telecommunicatiewet. Het ongevraagd bellen van consumenten wordt afhankelijk gemaakt van toestemming. Let op: Er zijn ondernemingsvormen die onder het regime van de consumenten vallen. Het is dus noodzakelijk om de juiste rechtsvorm in je klantendatabase (CRM) vast te leggen. Dit zijn ondernemers zonder rechtspersoonlijkheid, zoals eenmanszaken, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen en maatschappen, zzp’ers, consumenten in de uitoefening van beroep- of bedrijf.

Dit jaar een vroege ALV

In verband met de nu nog geldende coronamaatregelen en de te verwachten drukte in het najaar, hebben we besloten de Algemene Ledenvergadering | ALV te organiseren voorafgaande aan de Leveranciersdagen in Expo Houten op donderdag 2 september 2021. De vergadering start om 08:00 uur (inloop is vanaf 07:30 uur), zodat we voordat de beursvloer opengaat, klaar zijn met vergaderen. Voor een goed ontbijt wordt gezorgd. Noteer deze datum alvast in uw agenda! U ontvangt van ons later een link om u in te schrijven.

Uitreiking PPP Accreditatiecertificaten

Naast de ALV willen wij tijdens de Leveranciersdagen de eerste geaccrediteerde PPP leden in het zonnetje zetten. Zij krijgen op ‘feestelijke’ wijze het officiële accreditatiecertificaat en het nieuwe PPP Muurschild uitgereikt. Vanaf 1 september 2021 mogen geaccrediteerde leden het PPP Keurmerk voeren.

Welkom

Maxim Ceramics https://www.maxim.com.pl

The Gear Company

http://www.unigear.nl

Brandmore Industries

https://www.brandmore.nl

Loyalty Makers

https://www.loyaltymakers.nl

Premiums4cars

https://www.premiums4cars.nl


26 aug 2021
  
PPP Masterclass | Guerrillamarketing met promotionele producten

1 en 2 sep 2021
  
De Leveranciersdagen in Expo Houten
Uitreiking eerste certificaten aan geaccrediteerde PPP leden


2 sep 2021
  
PPP Algemene Ledenvergadering | ALV

7 en 8 sep 2021


  
PromZ Live

Volg PPP op:
U ontvangt deze mailing als relatie van het Promotional Products Professionals | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto