Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
 

Belangenbehartiging in Den Haag


(vlnr) Joop van Veelen, Marijke van Hoorne, Peter van Gestel en Hans Biesheuvel

Met de verkiezingen voor de deur is PPP samen met PromZ.TV afgereisd naar de Hofstad. Peter van Gestel (Het Portaal) interviewde Hans Biesheuvel, initiatiefnemer van ONL voor ondernemers, Marijke van Hoorne en Joop van Veelen (PPP) over de belangenbehartiging voor onze branche voor promotionele producten en relatiegeschenken in politiek Den Haag.

Onderwerpen die tijdens de opname voor PromZ.TV ter sprake kwamen waren:

  • Het belang van ‘aan tafel komen’ bij politici
  • De belangenbehartiging voor onze leden en de branche
  • Behaalde successen
  • De agenda voor 2021

Het hele interview met ONL en PPP kunt u hier terugkijken.

Q&A over NVWA bericht over melamine/bamboe

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een advies uitgebracht om kunststof producten, waarin bamboe en/of maisvezels verwerkt zijn, van de markt te weren. Dit bericht heeft veel vragen opgeworpen en onduidelijkheden veroorzaakt. Daarom heeft PPP samen met onze kennispartner Caspar ter Horst van Product IP, een live Q&A georganiseerd. De belangstelling hiervoor was groot. Hier kunt u de PowerPoint nog eens terugkijken.

Veel leden actief met registeren
PPP Accreditatiepunten, maar nog niet iedereen

Met groot genoegen zien we dat een flink aantal PPP leden met het invoeren en bijhouden van het PPP Accreditatiesysteem actief is en al flink op weg is. Leden die nog niet met het accreditatie proces begonnen zijn, adviseren wij niet langer te wachten. Er is nu nog ruim de gelegenheid voor, maar we weten allemaal dat de tijd vliegt. Vanuit de ervaring van collega PPP-ers die inmiddels begonnen zijn, weten we dat het niet nodig is om tegen de tijdsbesteding op te zien. Dat valt mee. Na een inspanning van een uur, bent u al een heel eind op de goede weg.

Verder helpen

Voor de nodige support kunt u op ons rekenen. Binnen ons secretariaat is alle kennis en kunde voorhanden om u te helpen bij het implementeren van het PPP Accreditatiesysteem. Schroom niet en bel gerust: 088 570 03 00. Als uw inlogcode niet meer werkt, kunt u dat melden aan secretariaat@ppp-online.nl

Nieuwe PPP muurschildjes

Daarnaast willen wij u extra motiveren door tijdens de Leveranciersdagen in september 2021 de nieuwe PPP muurschildjes – als bewijs van de volledige PPP Accreditatie voor 2022 – uit te reiken. Wij moedigen u aan om voor die tijd uw accreditatie rond te hebben. Dan kunnen wij u, tezamen met alle andere PPP Leden die al voldoen aan het accreditatiesysteem, in september 2021 in het zonnetje zetten.

Vragen en opmerkingen vanuit de praktijk

Dat het accrediteren leeft, blijkt wel uit de nieuwe vragen en opmerkingen die vanuit de praktijk op ons afkomen. Die worden binnen het bestuur besproken en indien van toepassing binnen het accreditatiesysteem verwerkt. Een aantal recente vragen en daarop het antwoord.

  • Vraag: Wij besteden het inpakken van onze kerstpakketten uit aan een sociale werkplaats, levert dit punten op?

    Antwoord: Nee, u kunt alleen punten verzilveren wanneer u op de loonlijst een werknemer heeft staan met een afstand tot de arbeidsmarkt.


  • Vraag: Mijn werknemers hebben in het verleden al een opleiding aan de PPP Academy succesvol doorlopen. Wat nu? Mogen we andere opleidingen, zoals een NIMA A marketing, opvoeren?

    Antwoord: Hoewel wij het belang van externe opleidingen zien is het antwoord Nee. Als PPP willen wij ons richten op branche specifieke kennis. We gaan ons aanbod verder uitbreiden, zodat ook de mensen na de Allround Pro opleiding en/of met jarenlange werkervaring voldoende keuzes hebben.

PPP Vakboek krijgt vormDe projectgroep bijeen om de voortang van het PPP Vakboek te bespreken

De projectgroep voor de ontwikkeling van het PPP Vakboek is bij elkaar geweest. Er komt een serieus vakboek voor de promotionele producten branche, met vakkennis en stalen van druktechnieken. De samenstelling van dit boek gebeurt zo veel mogelijk met en door leden. Wilco Vaessen (bestuurslid communicatie PPP) is projectleider van dit ambitieuze plan. Heeft u suggesties of ideeën, dan kunt u hiervoor contact opnemen met communicatie@ppp-online.nl

Young Professionals gezocht

We starten op 15 april 2021 met de beroepsopleidingen van de PPP Academy. Zoals eerder aangekondigd, zijn wij op zoek naar enthousiaste deelnemers tussen de 20 en 35 jaar die de opleiding Basis Pro en Allround Pro willen volgen. Na succesvolle afronding van beide trainingen, nodigen wij deze deelnemers graag uit om zich aan te sluiten bij de Young Professionals om binnen PPP een eigen netwerkplatform te vormen. Diegene die zich hiervoor actief in willen zetten, ontvangen een korting van maar liefst 30% op het lesgeld.

Meld je aan als PPP Young Professional

Meld je aan via secretariaat@ppp-online.nl of bel met Marijke van Hoorne
06 13 13 12 10 voor meer informatie.

PPP ledenonderzoek

Er zijn binnen onze branche belangrijke ontwikkelingen, die om een sterke branchevereniging vragen. Om ons werk als PPP nog beter te kunnen doen, ontvangt u binnenkort een enquête van ons. Wij vragen u om daar even de tijd voor te nemen en deze serieus in te vullen en aan ons retour te sturen. Met uw input, ideeën en suggesties helpt u ons om volgende stappen te zetten in het professionaliseringsproces waar wij ons actief voor inzetten. Bovendien belonen wij uw inspanning met 10 PPP Accreditatiepunten.

PPP Jaarcongres met ALV

Normaliter vindt in maart het PPP Jaarcongres met de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Helaas is dit door huidige coronamaatregelen op dit moment niet mogelijk. Zodra er meer duidelijk is en het verantwoord is om een ‘live’ jaarcongres te organiseren informeren wij u daar vroegtijdig over. Want dat er onder PPP leden grote behoefte bestaat om elkaar eindelijk weer te ontmoeten, te spreken en te netwerken is wel duidelijk.

PSI gaat niet fysiek door, wel online

De PSI, die 19 tot en met 21 mei 2021 in Düsseldorf gehouden zou worden, gaat niet fysiek door, maar wel online.

In hoeverre andere geplande branche gerelateerde evenementen doorgaan, daarover informeert de agenda op PPP-online u.Volg PPP op:
U ontvangt deze mailing als relatie van het Promotional Products Professionals | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto