Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
 

Groot aantal leden heeft de weg naar het
PPP Accreditatiesysteem gevonden


Voortvarend aan de slag


Op het overzichtelijke dashboard kunt u eenvoudig volgen
wat de stand van zaken van uw PPP accreditatie is

Geweldig dat een groot aantal leden de weg naar het accreditatiesysteem gevonden heeft en hun eerste punten hebben ingevuld. Steekproeven hebben ook al plaatsgevonden. Daar zijn de leden over geïnformeerd. Belangrijk is dat punten alleen kunnen worden opgevoerd voor activiteiten na de officiële introductie van het PPP Accreditatiesysteem tijdens ‘De Aftrap’ op 22 oktober 2020. Inmiddels zijn alle nuttige vragen op PPP online in het afgeschermde ledendeel gebundeld in een handige FAQ.

Richtlijnen gebruik PPP logo

We zien tot onze vreugde dat al een behoorlijk aantal PPP leden in hun communicatie-uitingen het nieuwe PPP Logo gebruikt. Dat noemen we professioneel en we moedigen alle leden aan dit goede voorbeeld te volgen. In het nieuwe logo zijn de drie P’s niet veranderd. Die staan tegenwoordig voor onze nieuwe naam: Promotional Products Professionals. Het is belangrijk die aanpassing overal waar dat relevant is, door te voeren. Hoe het nieuwe PPP logo gebruikt mag worden staat in de Richtlijnen gebruik PPP logo. De nieuwe PPP logo’s zijn te downloaden via PPP-online.

Over de nieuwe koers van de PPP is een nieuwsbericht uitgegaan.

Live webinars en workshop


Leon Tindemans verzorgde twee ‘live’ webinars en een workshop over LinkedIn

Om voor de pijler ‘Kennis en Kunde’ van het PPP Accreditatiesysteem punten te kunnen verdienen, organiseerde de PPP Academy in de maanden november/december een aantal online webinars en ook een workshop. Daar werd door PPP leden goed gebruik van gemaakt.

Doorgaan op ingeslagen online weg

Er kwamen verschillende en best veel enthousiaste reacties van deelnemers binnen. Dat moedigt aan om op deze ingeslagen online weg door te gaan en komend jaar ook weer Live Webinars en Workshops te organiseren.

Noteer in ieder geval

Op dinsdag 12 januari 2021 organiseren we een ‘Live’ Webinar over Product Compliance. Het webinar wordt gegeven in het Nederlands. Er zijn 3 accreditatiepunten per bedrijf te verdienen.

Onderwerpen

  • Goods Package | nieuw raamwerk voor wet- en regelgeving rondom product compliance en het toezicht daarop dat in juli 2021 van kracht wordt.
  • BREXIT | als het goed is zijn we dan inmiddels zover, met of zonder deal. Wat is de impact voor product compliance?
  • Mutual Recognition Declaration | in heel Europa verkopen op basis van compliance met nationale wetgeving, verordening 2019/515 maakt dit mogelijk sinds het voorjaar van 2020.
  • Corona en producten | kansen en …

Enkele reacties op de live webinars en workshop

Fleur Zuurbier (Intraco): ‘Had het ook al tegen Leon Tindemans gezegd, maar het was weer een leuke en leerzame workshop! Super bedankt dat we deze hebben kunnen volgen, hier gaan we zeker wat aan hebben!’

Marissa Haagsma (P&P Projects): ‘Super goede tips. We kunnen nog flink verbeteren, dus gaan aan de slag. Bedankt hiervoor!’

PPP lid aan het woord over EcoVadis

Green Earth Products is het eerste bedrijf binnen de branche in Nederland dat de hoogst haalbare erkenning van EcoVadis, de Platinum medaille heeft ontvangen. ‘Daar zijn we natuurlijk heel trots op’, zegt directeur / eigenaar Helga Nederhoed. Zij deelt graag haar ervaringen over het certificeringstraject en heeft een aantal praktische tips voor PPP leden.

Hoog op de agenda

‘Het is natuurlijk mooi dat in de professionalisering binnen de branchevereniging Corporate Social Responsibility (CSR) en dus ook Ecovadis hoog op de agenda staat en zelfs een rol speelt bij de accreditering. Dat zal er zeker toe bijdragen dat de bekendheid van EcoVadis groeit.’

EcoVadis certificeringstraject

‘Er komt bij het EcoVadis certificeringstraject best veel bij kijken om er voor te zorgen dat alles wat nodig is voor de certificering op orde te brengen. Wij zijn er, voordat we het assessment hebben aangevraagd, zeker vier maanden 4 à 5 uren per week mee bezig geweest.’

Branche professioneler

‘Het is belangrijk om te weten wat je koopt en waar je het koopt. Door zaken te doen met EcoVadis gecertificeerde bedrijven heb je houvast. Zodoende wordt het kaf steeds meer van het koren gescheiden en onze branche professioneler. Begin alleen aan het traject als je het goed wilt doen en weet dat het tijd kost, maar het is de moeite waard.’

EcoVadis Medailles

Binnen het EcoVadis model zijn de volgende medailles te halen. Deze tellen mee voor het PPP Accreditatiesysteem en leveren de volgende scores op:

Medaille:                       Platinum      Goud      Zilver      Brons
PPP accreditatiepunten:       50            50          40           15

De milieucertificering ISO 14001 telt ook mee en levert 10 PPP accreditatiepunten op.

Per 1 januari 2021 mogen onderstaande PPP CSR medailles niet meer gebruikt worden.

Rest ons af te sluiten met onze belangrijkste boodschap: ‘Een Krachtig en Prachtig 2021!’, want onze beste wensen voor het nieuwe jaar hebben dit keer een veel zwaardere lading. Wij wensen onze leden en hun dierbaren en alle andere betrokkenen bij PPP, privé en zakelijk gezondheid en succes!

Een overzicht van alle branche gerelateerde evenementen
vindt u in de agenda op PPP-onlineVolg PPP op:
U ontvangt deze mailing als relatie van het Promotional Products Professionals | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto