Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
 

PPP Keurmerk accreditatiesysteem operationeel


Op beeld 3 Jan Hazejager, PPP bestuurslid Opleidingen en op
beeld 4 Jannick de Wit-Nijland van het PPP Secretariaat

Donderdag 22 oktober 2020 was het dan eindelijk zover. Op deze historische dag binnen het bestaan van de branchevereniging werd tijdens een online ledenbijeenkomst het PPP Keurmerk accreditatiesysteem officieel geïntroduceerd. Vanaf die datum is het systeem operationeel en kunnen PPP leden zelf hun accreditatiepunten bijhouden.

Direct opgepakt

Tot onze vreugde heeft een behoorlijk aantal PPP leden dat direct opgepakt en zijn er mee aan de slag gegaan. Natuurlijk kwamen er vragen. Prachtig, want daarmee kunnen wij het accreditatiesysteem verder perfectioneren. Binnenkort geven wij u in de vorm van FAQ’s een terugkoppeling van de eerste ervaringen met het nieuwe PPP Keurmerk accreditatiesysteem. Heeft u hierover nog vragen? Schroom niet om hierover contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder.

Online Social Media trainingen

U kunt dit jaar al PPP Accreditatiepunten verdienen voor de pijler ‘Kennis en Kunde’. De PPP Academy organiseert namelijk in november een drietal interessante online Social Media trainingen. Aan het volgen van deze trainingen zijn geen kosten verbonden. Gezien de moeilijke tijden willen we onze leden voor extra kosten behoeden en heeft PPP besloten deze kosten voor haar rekening te nemen. Bovendien sluiten deze trainingen goed aan bij de eisen die gesteld worden aan werkgevers die gebruikmaken van de tweede NOW-regeling. Zij zijn verplicht om zich in te spannen voor om- en bijscholing van hun werknemers.

Deelname aan deze online trainingen levert 3 PPP accreditatiepunten per bedrijf op.

Online webinar: Alle Ins & Outs over EcoVadis

Onze partner Nexio schetst een helder beeld over de mogelijkheid hoe u zich kunt laten certificeren voor EcoVadis. Dit is voor ieder PPP lid, ongeacht de omvang van het bedrijf, haalbaar. Het webinar wordt in het Nederlands gegeven en er is voldoende ruimte voor het beantwoorden van vragen. Ook deelname aan deze bijeenkomst is gratis en levert 3 accreditatiepunten per bedrijf op.

Live Webinar Werkgeverschap in tijden
van Covid-19 op 10 november 2020Hans Biesheuvel en Carolien Brederije

De huidige Covid-19 crisis vraagt veel van ondernemers en werkgevers. Daar spelen Hans Biesheuvel (ONL) en Carolien Brederije (Valegis Advocaten) op in en geven een interessant live webinar over actuele thema’s binnen het arbeidsrecht. Aan deze sessie worden geen PPP Accreditatiepunten toegekend. Deelname is dankzij de samenwerking met ONL voor PPP leden gratis.

Wijziging Thuiskopieregeling 2021-2023

Per 1 januari 2021 zijn vernieuwde Thuiskopie tarieven van kracht. Een aantal tarieven is gewijzigd en er is voor refurbished voorwerpen een lager tarief bepaald.

Access2Markets helpt u bij internationaal ondernemen

Goed nieuws voor iedereen die goed geïnformeerd internationaal zaken wil doen. De nieuwe portal van de EU, Access2Markets, is nu online. U kunt op Access2Markets onder andere informatie vinden over:

  • Invoerrechten
  • Preferentiële regels van oorsprong in handelsakkoorden
  • Informatie over handel in diensten
  • Procedures en formaliteiten die gelden bij invoer in verschillende derde landen
  • Handelsbelemmeringen in derde landen

Kerstpakketten juist in deze tijden extra belangrijk

Traditioneel is in deze periode van het jaar het item ‘Kerstpakketten’ weer een onderwerp bij de landelijke media. Zo ook dit jaar. Arjan de Knegt, PPP bestuurslid / portefeuillehouder Kerstpakketten, is hierover door verschillende radiozenders gebeld. Hij vertelde over de trends in kerstpakketten dit jaar, die hoe dan ook door het coronavirus, anders zijn. Arjan: ‘Juist in deze tijden is een kerstpakket extra belangrijk.’

Het gesprek met Arjan de Knegt op Radio 1 is terug te beluisteren.

PPP voert LinkedIn Campagne

In september heeft PPP extra aandacht gevraagd voor het kerstpakket middels de eerder ontwikkelde animatie. Dit bericht is via een LinkedIn advertentiecampagne verspreid en 4.690 keer bekeken. De bijbehorende blog is 15.000 keer vertoond in de tijdlijn van de relevante doelgroep.


Live Webinar Werkgeverschap in tijden van COVID19

10 november 2020 | 16:00 tot 17:00 uur
  
De huidige Covid-19 crisis vraagt veel van jou als ondernemer en als werkgever. In dit live webinar, waar ruimte is voor vragen, gaan Carolien en Hans in op actuele thema’s.


Live Webinar social media

17 november 2020 | 11:00 tot 12:00 uur
  
Hoe ziet de wereld van B2B social media er vandaag de dag uit en waar liggen nog kansen? In dit webinar leert u in een uur waar nu de social media kansen liggen en welke strategie u het beste kunt inzetten.


Live Webinar LinkedIn Sales

19 november 2020 | 11:00 tot 12:00 uur
  
Klanten krijgen via LinkedIn, hoe doet u dat nu in de praktijk? In dit webinar leert in één uurtje 7 manieren hoe u met een gratis account leads kunt vinden. Ook bespreken we de meerwaarde van een betaald account.


Online Workshop LinkedIn

24 november 2020 | 9:00 tot 12:00 uur
VOLGEBOEKT

Online Workshop LinkedIn | 24 november 2020 | 13:00 tot 16:00 uur
  
Tijdens deze interactieve workshop leert u de laatste sales kansen via LinkedIn. Hoe komt u in contact met de juiste klanten, hoe positioneert u zich als expert en hoe vergroot u uw bereik. De trainer zal zijn laatste inzichten met u delen om tot meer succes te komen. Er kunnen zich 10 personen (maximaal 2 per bedrijf) voor deze workshop aanmelden.


Live Webinar alle Ins en Outs over EcoVadis

1 december 2020 | 16:00 tot 15:00 uur

 
  
Nexio praat u bij over EcoVadis en geeft u praktische uitleg en tips. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Deze voorlichting wordt gegeven in het Nederlands en is voor alle leden interessant.Volg PPP op:
U ontvangt deze mailing als relatie van het Promotional Products Professionals | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto