Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
PPP Keurmerk accreditatiesysteem
De officiële aftrap van het PPP Keurmerk accreditatiesysteem is vertraagd door het uitstellen van het Jaarcongres met Algemene Ledenvergadering | ALV. De nieuwe datum zullen wij zo spoedig mogelijk communiceren.

Nu al aan de slag

Toch heeft u nu al de mogelijkheid om u voor te bereiden. Want accreditatiepunten halen, vraagt wel om inspanningen. Dat is een continuproces. Verderop in dit PPP Nieuws komen twee actuele onderwerpen aan de orde. Dat zijn het EcoVadis certificeringstraject en de hygiënecode. U kunt daar nu al mee aan de slag door de processen in te richten en inhoud te geven. Dan hoeft u straks alleen nog maar de accreditatiepunten in te vullen. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch?

Overzicht van de inhoud van het accreditatiesysteem

Een reden om – vooruitlopend op het moment dat u zelf de accreditatiepunten online kunt registeren – u toch alvast te informeren is om u voldoende tijd en ruimte te gunnen voor de nodige voorbereidingen. Wellicht zijn er ook nog andere onderdelen waarop u alvast actie wil ondernemen. Daarom geven wij u een overzicht van de inhoud van het accreditatiesysteem, zowel voor distributeurs alsook voor leveranciers.
De PPP CSR certificering wordt
vervangen door EcoVadis certificering

EcoVadis heeft een MVO beoordelingsmethode ontwikkeld die voor alle typen bedrijven – van groot tot klein – haalbaar is. Aangezien EcoVadis internationaal wordt erkend en wordt gezien als dé standaard certificering voor CSR heeft PPP besloten haar eigen PPP CSR certificaat te laten opvolgen door EcoVadis. Het betekent dat alle PPP leden volgens de EcoVadis certificering kunnen voldoen aan CSR (Corporate Social Responsibility).

De bestaande PPP CSR certificaten behouden hun geldigheid tot en met 31 december 2020. De huidige PPP CSR ‘Gold’ en ‘Silver’ certificaathouders zijn daarover ingelicht.

PPP is een samenwerking aangegaan met Nexio Projects. Zij kunnen u verder begeleiden in het certificeringstraject. Voor PPP leden gelden er speciale prijsafspraken. Voor informatie over de pakketten en tarieven kunt u contact opnemen met ons secretariaat. Uiteraard bent u vrij om wel of niet voor externe advisering te kiezen in dit certificeringtraject.


Webinar

Op donderdag 16 april 2020 om 16:30 uur vindt een webinar plaats over de Ecovadis methode. Dit webinar wordt gegeven door Nexio Projects, de partner waar PPP dus mee samenwerkt voor het EcoVadis certificeringstraject. Tijdens het webinar ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om uw bedrijf te laten certificeren. Het webinar wordt in het Engels gegeven en aan deelname zijn geen kosten verbonden. De toegangscode ontvangt u naar registratie.


HygiënecodeDe hygiënecode geldt voor iedereen die voedingsmiddelen ver- of ompakt
De nieuwe hygiënecode voor professionals in promotionele producten, relatie- en kerstgeschenken is goedgekeurd en in de Staatscourant gepubliceerd.

De nieuwe code is tot stand gekomen op initiatief van de branchevereniging PPP. Samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben wij de code uitgewerkt en ingediend met als resultaat dat de goedgekeurde hygiënecode is opgenomen in het warenwetbesluit hygiëne van levensmiddelen.


Wat kan dat voor u betekenen?

De hygiënecode geldt voor iedereen die voedingsmiddelen ver- of ompakt. Zij zijn verantwoordelijk voor de voedselveiligheid en moeten voldoen aan de normen die daarvoor gelden. De NVWA controleert dat. De hygiënecode is een hulpmiddel om te controleren of de processen binnen uw organisatie aan deze normen voldoen en/of daar waar nodig aangepast moeten worden.


Volg PPP op:

U ontvangt deze mailing als relatie van het Platform Promotional Products | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto