Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
Samenwerking met ONL voor ondernemers verlengd Lex van den Bosch (links) overhandigt aan ONL voorzitter Hans Biesheuvel een
toepasselijk promotioneel product. De draadloze speaker is een knipoog naar het
ONL credo: ‘De stem van de ondernemer’.
Het Platform Promotional Products | PPP heeft de samenwerking met ONL voor ondernemers verlengd. Dat gebeurde voor de opening van Het Ondernemershuis, dé nieuwe ontmoetingsplek voor ondernemers, politici en ambtenaren in Den Haag. Het Ondernemershuis werd geopend door Minister President Mark Rutte. Namens PPP was bestuurslid Lex van den Bosch daarbij aanwezig.

In het belang van PPP leden


Sinds medio vorig jaar is PPP partner van ONL. Die samenwerking is opnieuw bekrachtigd. Samen met ONL gaat PPP in Den Haag en in Brussel onder andere de strijd aan tegen oneerlijke concurrentie. Onlangs is met succes door de gezamenlijke aanpak de werkkostenregeling verbeterd. ‘De samenwerking met ONL werkt en is in het belang van onze branche, de branchevereniging en het belangrijkste: onze leden’, zegt PPP bestuurslid Lex van den Bosch.
Verlenging gebruikerslicentie AVG-programma
Een groot aantal PPP leden heeft er vorig jaar voor gekozen om een abonnement af te sluiten voor het gebruik van het online AVG-programma. Die licentie is een jaar geldig en verloopt 1 juni 2019. De leden die de gebruikerslicentie willen verlengen hoeven niets te doen. Wilt u de gebruikerslicentie AVG-programma opzeggen. Dan dient u dat te doen voor 15 mei 2019. Er is inmiddels naar alle gebruikers van het AVG-programma een e-mail gestuurd.

Vier keer per jaar een nieuwe AVG-verklaring

Het voordeel van de verlenging van de licentie is dat alle reeds ingevulde gegevens blijven behouden, alle voorbeelden en teksten beschikbaar blijven en bij veranderingen in wet- of regelgeving u direct wordt geïnformeerd en het programma wordt aangepast. Bovendien staat in het systeem vier keer per jaar een nieuwe AVG-verklaring klaar, zodat u altijd een recente verklaring kunt overleggen als daarnaar wordt gevraagd.

PPP leden die (nog) geen gebruik gemaakt hebben van het online AVG-programma, kunnen deze alsnog bestellen bij het secretariaat. De kosten voor de licentie bedragen € 75,00 per jaar.
PPP voucheractie voor de vijfde keer
De huidige PPP Voucheractie loopt nog tot 1 september 2019, maar nu al staat vast dat de actie weer wordt herhaald. PPP distributeursleden ontvangen via vouchers bij een groot aantal leveranciers aantrekkelijke kortingen. Dat voordeel kan oplopen tot wel € 2.000,00.

Meer leveranciers, breder aanbod

Het succes van de PPP Voucheractie wordt mede bepaald doordat er zich steeds meer leveranciers bij aansluiten en het aanbod daardoor breder wordt. Bent u leverancier én PPP lid en u heeft interesse? Laat het ons voor 1 juli 2019 weten en wij zoeken contact met u om de PPP Voucheractie met u te bespreken. Bel vrijblijvend met onze directeur Marijke van Hoorne +31 (0)6 13 13 12 10.
Goed nieuws over product compliance
De eerste van drie zeer belangrijke stukken aangaande wet- en regelgeving rondom compliance van producten is door de Europese Commissie goedgekeurd. Dit stuk gaat over het wederzijds erkennen van goederen, die in een andere lidstaat rechtmatig in de handel zijn gebracht. Een belangrijke opsteker. Markttoezicht moet Europees denken, moet belemmeringen wegnemen, moet voor gelijkwaardige toegang tot de markt zorgen, vinden de eurocommissarissen in Brussel.

Stap in de goede richting van een gelijk speelveld

Was dat dan eigenlijk dan al niet zo? Jawel, maar als een lidstaat toch zijn tegenwerpingen had, dan was het aan de importeur om aan te tonen dat zijn product voldeed aan de lokaal geldende wet- en regelgeving. Nu wordt het zo dat het betreffende land naar Brussel moet om aan te geven dat dit artikel niet zou voldoen. Deze nieuwe verordening heet mutual recognition en is een stap in de goede richting van een gelijk speelveld.
Onder- of overlevering van 5% naar 10%
Er verandert wat in de PPP leveringsvoorwaarden, namelijk het percentage van onder- of overlevering wordt verhoogd van 5% naar 10%. Deze aanpassing sluit beter aan bij de praktijk. Bovendien komt het verzoek vanuit meerdere PPP Leden. De aanpassing wordt doorgevoerd in de huidige versie (in NL, EN, FR en DE) van onze leveringsvoorwaarden. Deze aanpassing zal 1 juni 2019 worden doorgevoerd. Wij sturen u per e-mail de aangepaste PPP leveringsvoorwaarden. Deze komen uiteraard ook op onze website en zijn met de inloggegevens te downloaden.

Zelf aanpassen PPP leveringsvoorwaarden niet toegestaan

Volledigheidshalve wijzen wij u er op dat het aanbrengen van eigen aanpassingen in de PPP leveringsvoorwaarden niet is toegestaan. Als dat gebeurt, zijn de aangepaste leveringsvoorwaarden niet rechtsgeldig. De door u gehanteerde PPP voorwaarden moeten immers aansluiten bij de door PPP gedeponeerde versie.
Commissies gaan aan de slag met
PPP accreditatiesysteem
Het uitwerken van het accreditatiesysteem, waarvoor tijdens de ALV door de overgrote meerderheid van PPP leden het licht op groen is gezet, is in volle gang. Inmiddels zijn er een viertal commissies gevormd, die begin volgende maand bij elkaar komen en aan de slag gaan. Dat zijn de Accreditatiecommissie, de Reclamecommissie, de Websitecommissie en de Leverancierscommissie.
Geslaagde PPP Salespro’s gefeliciteerd! De nieuwe PPP salespro’s met de trainer Harrie van Heck (2e van links).
Er zijn weer nieuwe PPP Salespro’s, werkzaam bij Tiger Concept, 2BMade, Paloma Curiosa en Double You Promotions. Van harte gefeliciteerd, allen. Zij hebben met succes de tweedaagse PPP Masterclass Salestraining gevolgd. De volgende staat alweer gepland en wordt 5 en 6 juni 2019 gehouden in het Delta Hotel in Vlaardingen. Graag aanmelding via het secretariaat. Deelname (tegen het speciale PPP leden tarief) kost € 500,00 per persoon.
PPP op PromZ Live
PPP is tijdens PromZ Live op 7 en 8 mei 2019 in de Kromhouthal in Amsterdam Noord met een stand aanwezig. Daar vertellen wij de bezoekers waarom ‘PPP leden het verschil maken’ en delen we aan belangstellenden PPP ledenlijsten uit.

Actie #ditwiljehebben

De op PromZ Live aanwezige PPP leden worden deelgenoot gemaakt in de beproefde actie #ditwiljehebben, waarmee bezoekers aan het evenement via social media kunnen delen welk promotioneel product favoriet is.

Welkom

Met veel plezier stellen wij u voor aan nieuwe PPP leden:

PRO-SALES Promotie Artikelen | www.prosales.nl

PROSALES is een all-round leverancier van promotionele artikelen en relatiegeschenken. Kernwoorden: maatwerk, vakkennis, professioneel advies en all-in service. PROSALES is gevestigd in het Noord-Hollandse Oudkarspel, maar levert door het hele land.

Paper Plus CTP | www.ctpinternational.eu

CTP International introduceerde in 1992 als eerste in de promotionele markt gepersonaliseerde tissueboxen. Vandaag de dag biedt het programma een uitgebreid assortiment aan boxen met tissues, handschoenen en op maat gemaakte verpakkingen, die CTP zelf in Nederland produceert.

Subb4 | www.subb4.nl

Subb4 is producent van digitaal grootformaat communicatiemiddelen, exclusief voor wederverkopers. Ook is Subb4 dé totaaloplossing voor sign-projecten. Omdat Subb4 zelf produceert kunnen ze producten personaliseren. Subb4 is graag uw partner in print, montage en logistiek.7 & 8 mei 2019 | PromZ Live
Kromhouthal Amsterdam | PPP aanwezig


24 mei 2019 | NIMA Masterclass Sales Promotion
Amsterdam | Aanmelden


5 & 6 juni 2019 | PPP Masterclass Salestraining
Deltahotel Vlaardingen | Aanmelden


20 juni 2019 | NIMA Jaarcongres
Amsterdam | PPP aanwezig


4 & 5 september 2019 | De Leveranciersdagen
Houten | in samenwerking met PPP


Volg PPP op:

U ontvangt deze mailing als relatie van het Platform Promotional Products | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto