Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.
ALV zet licht op GROEN voor accreditatiesysteem
gekoppeld aan PPP lidmaatschap


PPP Jaarcongres
Het PPP Jaarcongres in het BOVAGhuis in Bunnik werd door een record aantal leden bezocht. Op zich niet zo vreemd, want het ging over de toekomst van de branche en de rol van de branchevereniging daarin. Daarvoor presenteerde het Platform Promotional Products | PPP een nieuw toekomstplan gebaseerd op de pijlers: ‘Kennis & Kunde’, ‘Sustainability & Social Business’ en ‘Inzet voor de Branche’. Deze elementen vormen de basis om het PPP lidmaatschap als kwaliteitslabel / keurmerk te gaan positioneren. Een keurmerk waarmee PPP leden kunnen aantonen dat zij het verschil maken!

(vlnr) Lex van den Bosch (MVO), Arjan de Knegt (kerstgeschenken), Jan Hazejager (educatie),
Marijke van Hoorne (directeur), Martijn Verwaal (penningmeester), Joop van Veelen (voorzitter)
en Bob Heerius (communicatie).
Accreditatiesysteem

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) werd dit keer het jaarverslag 2018 gepresenteerd door middel van een aansprekende video. Nadat décharge werd verleend voor het gevoerde beleid en de jaarrekening 2018, werd het nieuwe accreditatiesysteem dat is gekoppeld aan het lidmaatschap, in stemming gebracht. Met een ruime meerderheid werd het licht hiervoor op GROEN gezet. Er waren dit keer geen bestuursverkiezingen. Dat betekent dat het PPP bestuur in ongewijzigde samenstelling met de nieuwe plannen aan de slag gaat. Daarvoor heeft het bestuur de rest van dit jaar uitgetrokken om de laatste punten op de i te zetten. Het streven is om de accreditatie in 2020 te implementeren.

De notulen van de ALV en de diverse presentaties vindt u op www.ppp-online.nl. U dient hiervoor wel in te loggen.
Vak- en klankbordsessies

Voorafgaande aan de ALV en de stemming over de nieuwe toekomstplannen van PPP gaf Joop van Veelen tijdens een klankbordsessie tekst en uitleg over het nieuwe accreditatiesysteem. In de andere vaksessie hield Caspar ter Horst van ProductIP een presentatie over: ‘Compliance, slaan we door?’

Tijdens de VVV verkiezingscampagnes waren de pepermuntjes een gewild
promotioneel product om het gesprek met mensen op straat aan te gaan.
Beeldvorming

Het PPP Jaarcongres werd geopend met een presentatie van Fred Teeven. Aan de hand van zijn eigen ervaringen nam hij het publiek mee in wat beeldvorming voor je als persoon en bedrijf kan doen en hoe snel dat ook om kan slaan.
Keurmerk

Paul de Waal persvoorlichter van de BOVAG gaf voorafgaande aan de ALV inzage in het positioneren van een keurmerk. Dit paste samen met de gekozen locatie bijzonder goed bij de presentatie van de PPP toekomstplannen. Dat werd tijdens het afsluitende buffet en borrel door menig PPP lid onderkend. Of zoals één van de PPP leden opmerkte: ‘Dit was een historisch jaarcongres over onze toekomst.’
De beelden van het PPP Jaarcongres – gemaakt door Giuseppe Toppers | Danto zijn gepubliceerd in een online fotoalbum.
NIMA Masterclass Sales Promotion
Het NIMA organiseert op 24 mei 2019 in samenwerking met PPP een Masterclass Sales Promotion. Tijdens deze nieuwe masterclass over verkoopbevordering is er alle aandacht voor het promotionele product. Het is aan spreker en PPP lid Martin de Winter van Hokra wel toevertrouwd om uit te leggen wat de rol van promotionele artikelen in de totale communicatiemix is en binnen Sales Promotion in het bijzonder. PPP leden, die zich aanmelden via de website genieten een fikse korting, zie onder.

Investering

NIMA Member / PPP Leden € 550,– (excl. BTW)
Normaal tarief € 750,– (excl. BTW)
Inclusief lunch
Vereenvoudiging Werkkostenregeling
Samen met ONL is het gelukt om de werkkostenregeling (WKR) te vereenvoudigen. Het komt er in het kort op neer dat er een tweede schijf wordt geïntroduceerd in de vrije ruimte. Tot een loonsom van 400.000 euro krijgen werkgevers 1,7% vrije ruimte, hierboven blijft de 1,2% vrije ruimte in stand. Dat is goed nieuws voor PPP leden. Meer informatie over de vereenvoudiging van de WKR is te lezen in het ONL persbericht.
PPP Masterclass Salestraining
De PPP Masterclass Salestraining, die gegeven wordt door Harrie van Heck, op 5 en 6 juni 2019 gaat door! Voor deze open training zijn voldoende aanmeldingen. De locatie is het Delta Hotel in Vlaardingen. De PPP Masterclass Salestraining is erop gericht om de meer ervaren salesprofessionals binnen uw bedrijf nieuwe technieken en inzichten te laten opdoen in het dagelijks contact met uw klanten.
7 & 8 mei 2019 | Kromhouthal Amsterdam

PromZ Live
PromZ Live verhuist en wordt dit keer gehouden in Amsterdam, in de Kromhouthal op 7 & 8 mei 2019. Ook PPP is tijdens PromZ live van de partij.

Welkom

Met veel plezier stellen wij u voor aan nieuwe PPP leden:

The Proud Company | Utrecht  | www.theproudcompany.nl

The Proud Company is een bedrijf dat met veel plezier en kunde klanten helpt met het ontwikkelen van promotionele producten en premiums. Met ruim 10 jaar ervaring in zowel Verre Oosten alsook Europa is geen enkele campagne of productie te gek.

Het Druckershuys | Hengelo  | www.hetdruckershuys.nl

Grafisch Expert Het Druckershuys drukt en graveert alles in eigen huis. Artikelen met onregelmatige vormen oneffen, bol, rond of vlak, Het Druckershuys beschikt over alle kennis en de juiste machines en techniek om een kwalitatief hoogwaardig eindproduct te realiseren.

Multicopy The Communication Company | Rotterdam Centrum
www.multicopy.nl/rotterdam-centrum

Multicopy The Communication Company | Rotterdam Centrum adviseert, bedenkt, maakt en regelt (bijna) alle communicatie voor kleine en middelgrote bedrijven in de regio Groot Rotterdam Centrum en daar horen promotionele producten helemaal bij.

Custom Made Concepts | Schagen | www.cm-concepts.nl

Korte lijnen, grote volumes en een rechtstreekse inkoop dat zijn de ingrediënten van Custom Made Concepts voor de beste deals. Daarbij neemt de specialist in ontwerp en productie van gifts en premiums alle zorg uit handen bij het ontwikkelen van promotionele artikelen en meer.

Team Jos en Kurz International zijn failliet verklaard.


16 & 17 april 2019 | PPP Masterclass Salestraining
Deltahotel Vlaardingen | Volgeboekt!


7 & 8 mei 2019 | PromZ Live
Kromhouthal Amsterdam | PPP aanwezig

24 mei 2019 | NIMA Masterclass Sales Promotion
Amsterdam | Aanmelden

20 juni 2019 | NIMA Jaarcongres
Amsterdam | PPP aanwezig

5 & 6 juni 2019 | PPP Masterclass Salestraining
Deltahotel Vlaardingen | Aanmelden

4 & 5 september 2019 | De Leveranciersdagen
Houten | in samenwerking met PPP


Volg PPP op:

U ontvangt deze mailing als relatie van het Platform Promotional Products | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto