Kunt u deze mailing niet goed lezen? Klik dan hier voor de webversie.

PPP Jaarcongres

De openingskeynote van het PPP Jaarcongres wordt ingevuld door Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland. Toevallig is dat niet, want PPP is een samenwerking aangegaan met ONL (Ondernemend Nederland), de organisatie vóór ondernemers en dóór ondernemers. Deze stichting komt op voor de belangen van ondernemers en heeft directe lijnen naar alle landelijke en Europese politici.

Lobby activiteiten

Samen met ONL gaat PPP voor onze branche relevante lobby activiteiten ontwikkelen. Zo heeft de PPP lobby commissie bij ONL-aandacht gevraagd voor de verhoogde druk op wet- en regelgeving voor het MKB en gelijkheid op de interne markt. Ook labeling en de werkkostenregeling staan op de lobby agenda.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vraagt inspanningen

Hoe pak je het aan?

De nieuwe AVG-wet, die 25 mei 2018 in werking treedt, vraagt om actieve inspanningen en concrete stappen om alles op het gebied van privacy vast te leggen en te regelen. Dat kost iedereen tijd, geld en energie. Hoe kan je voorkomen dat je ‘iets’ vergeet. Daar is een overzichtelijk 15-stappen AVG-programma voor.

15-stappen AVG-programma

Alles wat de nieuwe wet van ondernemers verwacht is samengevat in een 15-stappen AVG-programma. Met deze online tool kan iedereen op een eenvoudige wijze de AVG implementeren. Dit programma is alleen beschikbaar voor leden van brancheverenigingen en dus ook voor leden van de PPP.

PPP Kennissessie

Wil je meer weten over het online AVG-programma? Schrijf je dan nu in voor een gratis PPP Kennissessie over de AVG.

Datum 24 januari 2018
Tijd 09:00 – 11:00 uur
Locatie Van der Valk in Houten *)
Trainer Ernst-Jan Reinerie
Meer informatie www.avgverenigingen.nl

*)

Deze PPP kennissessie wordt gehouden op dezelfde locatie als de Roadshow van The Specialists.

PPP leden profiteren van overgangsregeling

Dat ‘krachten bundelen’ werkt, blijkt uit het resultaat dat wij als branchevereniging samen met onze leden hebben geboekt als het gaat om de vernieuwde thuiskopieheffing. In het PPP Nieuws 2017-10 hebben we hier aandacht aan besteed. Een aantal PPP leden heeft gebruik kunnen maken (en daarmee profiteren) van de overgangsregeling. Ook de weg naar de registratiemodule is gevonden en blijkt te werken.

Vrijstelling of niet?

Het is voor de thuiskopieheffing van belang om te weten of datadragers onder professioneel gebruik vallen of niet. Bij professioneel gebruik – dat komt in onze branche voor – vallen deze dragers buiten de heffing. Daarom heeft PPP in overleg met stichting de Thuiskopie een PowerPoint ontwikkeld met mogelijke toepassingen in ons vak. Check of uw case hieraan voldoet en of u in aanmerking komt voor eventuele vrijstelling. Neem bij twijfel contact met ons of uw leverancier op.

De stichting de Thuiskopie heeft een factsheet ontwikkeld met een uiteenzetting over de wettelijke opgaveverplichting.

PPP VoucheractieVergeet niet om uw vouchers bij de deelnemende
leveranciers aan de PPP Voucheractie in te leveren.
Uw korting kan wel oplopen tot € 2.000,00.

 

Europees marktonderzoek


Uiteraard was PPP op de PSI ook van de partij. Dit keer met een stand in het PromZ paviljoen.

Een aantal Europese brancheverenigingen, suppliers en de PSI gaan gezamenlijk onderzoek doen naar het volume en de segmentatie van de markt voor promotionele producten in Europa. De aankondiging van het onderzoek werd gedaan tijdens de onlangs gehouden persconferentie op de PSI in Düsseldorf.

Actieve rol

PPP is mede-initiatiefnemer en nauw betrokken bij de totstandkoming van deze unieke samenwerking. PPP speelt in het belang van haar leden een actieve rol, door hier tijd, energie en middelen in te steken.

Welkom

Met veel plezier stellen wij u voor aan drie nieuwe PPP Leden:

Griffioen Precious Presents | Leiden | www.griffioen-leiden.nl

Naast zilveren en verzilverde gebruiksartikelen levert Griffioen een breed scala aan relatiegeschenken en promotie- en sporttextiel. Vanaf 1 mei richt zij de showroom in met kerstpakketten.

BudgetGift.nl | Deventer | www.budgetgift.nl

BudgetGift heeft ruim 15 jaar ervaring met het leveren van een ruim assortiment goedkope relatiegeschenken en promotieartikelen via een online webshop.

Van der Burgh Promotions | Lathum | www.uniekgeschenk.nl

Van der Burgh Promotions is gespecialiseerd in relatiegeschenken, bedrijfskleding, kerstpakketten en promotionele artikelen, al dan niet custom made.


    PPP voorlichtingsbijeenkomsten AVG-programma | Houten
    24 januari 2018 | Aanmelden

    Eerste PPP Jaarcongres met Algemene Ledenvergadering
    Wijnhuis Robbers & van den Hoogen, Arnhem | 8 maart 2018

    PPP Masterclass Salestraining | Xindao, Rijswijk
    12 april en 17 mei 2018 | Aanmelden


Volg PPP op:


U ontvangt deze mailing als relatie van het Platform Promotional Products | PPP

Als u een collega voor het PPP Nieuws wilt aanmelden, klik dan hier.
Graag naam, functie en e-mailadres vermelden.


Content: Peter Zwetsloot Communicatie | PZC
Opmaak / verzending: Giuseppe Toppers | Danto