(Optional) This text will appear in the inbox preview, but not the email body.
Bekijk onze nieuwsbrief in uw webbrowser

 

alt_text Nieuwsbrief juni 2017
alt_text

Datagestuurd werken? Formuleer een doel

De belangrijkste conclusie naar aanleiding van de kennissessie over De Slimme Overheid en datagestuurd werken luidt: Formuleer een doel dat je wilt bereiken en onderzoek welke data je nodig hebt om de gewenste informatie te krijgen. Dan maak je effectiever gebruik van beschikbare middelen. Willekeurig data verzamelen en denken dat je er wat mee kunt, biedt in de praktijk geen enkel overzicht of inzicht. De enorme – en nog steeds groeiende – hoeveelheden informatie bieden de overheid zeker kansen, maar alleen als je vooraf bedenkt wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Alleen dan kun je data effectief omzetten in bruikbare informatie.

Lees verder

Gebruik maken van Internet of Things

Iedereen is inmiddels wel doordrongen van het feit dat informatie kennis betekent: kennis van processen, mensen en organisatie. Echter, de hoeveelheden informatie rijzen de pan uit en dat zal alleen maar meer worden. Denk maar eens aan het Internet of Things. Van alle kanten komen data op ons af. Sensoren zijn aanwezig in nagenoeg alles in onze omgeving. Van lantaarnpalen, toezichtcamera’s en slimme energiemeters tot mobiele apparaten om onderweg te kunnen werken. Tot de (al dan niet zelfrijdende) intelligente auto’s aan toe. Al deze dataverzamelaars zullen op korte termijn de hoeveelheid bedrijfsinformatie spectaculair laten stijgen. Daar kunnen we alleen wat mee als we het slim aanpakken.

Lees verder

E-mail doodsteek onderlinge communicatie

Het lijkt er op dat we niet zonder e-mail kunnen: de dagelijkse hoeveelheden lopen – zeker in de aanloop naar of net terug van vakantie - op naar schrikbarende aantallen. Is dat nu wel zo effectief? Zeker als het gaat om interne communicatie zijn er toch wel betere manieren te vinden om elkaar op de hoogte te brengen en te houden van de meest recente ontwikkelingen rondom een project of casus? Of leest u wel altijd alle cc- of bcc-berichten?

Lees verder

DIV’er: proactief met informatie bezig zijn

De traditionele rol van de DIV’er zal er in de toekomst niet meer zijn. Er is straks weinig tot geen behoefte meer aan het ontsluiten en beheren van fysieke documenten. Die zijn er straks immers steeds minder door de toenemende digitalisering. De wereld verandert. Is de DIV’er nog wel nodig?

Lees verder

Kennis-update in gratis Zomerworkshops

Op donderdag 20 juli van tussen 15.30 uur en 18.30 uur houdt MvR & Partners op haar kantoor in Vleuten een aantal gratis zomerworkshops voor haar klanten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • E-dienstverlening: één keer doen of altijd verbeteren?
  • Route du Omgevingswet: goed voorbereid aan de slag.
  • Hoe slim is jouw organisatie? Datagestuurd werken als het hulpmiddel voor succes.
  • MvR Horizon: trends en ontwikkelingen op het gebied van digitalisering.
  • Waar zit de mol? Doelgericht verbeteren met LEAN.

Het doel van de workshops is om uw kennis op deze onderwerpen weer even helemaal up-to-date te brengen in een informele setting. Na afloop is er dan een hapje en een drankje en gelegenheid om wat na te praten. Aanmelden kan via de mail: kirsten.leeuwangh@mvr.nl of telefonisch op 06-14966881.

Lees hier het volledige programma

Bekijk onze nieuwsbrief in uw webbrowser

MvR & Partners
Middenburcht 96, 3452 MT Vleuten
www.mvr.nl